h

3000 Kerstpakketten

21 december 2006

3000 Kerstpakketten

Het Platform Regio Oss Tegen Armoede (PROTA) is weer begonnen met het uitdelen van kerstpakketten.

PROTA draait op donaties van bedrijven en particulieren. Ze helpen allerlei organisaties, zoals de gehandicaptenzorg en vluchtelingenwerk. Die nemen de pakketten mee en delen ze uit aan de mensen die ze het hardst nodig hebben. Er moet wel geselecteerd worden, want Prota kan 300 kerstpakketten weggeven. De organisatie merkt dat de vraag groter wordt. Iedereen zegt dat Nederland socialer moet maar er moet ook echt iets aan gedaan worden",vindt de coördinator. Dit jaar reiken PROTA en de Gemeente de pakketten nog apart uit, vanaf volgend jaar ligt dat anders. "De gemeente heeft PROTA benaderd voor een samenwerking. We bereiken toch allebei andere gezinnen, maar een samenwerking om armoede te bestrijden is natuurlijk altijd goed." De gemeente deelt dit jaar ruim 3000 pakketten uit, die worden bezorgd door bezorgservice 'Postbode'.Het is mogelijk om PROTA te steunen door een bijdrage te leveren op rekeningnummer 98.93.76.265 in Oss ten name van PROTA.

U bent hier