h

In de kou!

18 november 2006

In de kou!

De SP fractie vernam dat wederom duizend burgers dreigen de winterperiode in te gaan zonder gas en electriciteit. Dit ondanks de belofte van het kabinet dat tussen 1 oktober en 1 april niemand meer afgesloten mag zijn van gas en elektriciteit.

Anne ReijsDe wet hierover is afgelopen dinsdag 14 november aangeomen in de Eerste Kamer, maar onduidelijk is wanneer deze wet van kracht wordt. De verwachting zal zijn dat heraansluiting pas mogelijk is per 1 januari. Burgers in de kou en donker laten zitten is mensonwaardig, heeft ernstige lichamelijke- en psychische klachten als gevolg, dit mogen we niet toestaan. Daarbij ernstig rekening houdend dat in deze huishoudens ook kinderen aanwezig zijn die natuurlijk nooit enige schuld hebben maar wel de dupe zijn.

De SP vindt dit onaanvaardbaar en vraagt het college van B. en W:

  • Wat is het aantal huishoudens in de Gemeente Oss dat is afgesloten?
  • Wat gaat het College hier per direct aan doen?
  • Zijn er door het College afspraken gemaakt met de nutsbedrijven?

SP raadslid Anne Reijs wil met spoed antwoord van het college.

U bent hier