h

HIJ van... de Raadscommissie Ruimte en Bedrijvigheid

4 november 2006

HIJ van... de Raadscommissie Ruimte en Bedrijvigheid

Op de SP website houdt Mari-Anne Marijnissen regelmatig interviews met de titel: ZIJ van… of HIJ van… Deze keer: Hij van... de Raadscommissie Ruimte en Bedrijvigheid: Johannes van der Aa

Johannes, na de laatste raadsverkiezingen ben je in de commissie gekozen. In welke commissie zit je?
Ik zit nu een half jaartje in de commissie Ruimte en Bedrijvigheid, waarvan een maand zomerreces. Er zijn eigenlijk nog maar een aantal commissievergaderingen geweest, maar dat zou je aan de hoeveelheid post die ik heb ontvangen omtrent het commissiewerk niet zeggen!

Lukt het een beetje?
In het begin viel het niet mee om door al die stukken heen te komen, maar langzamerhand krijg je in de gaten van welke stukken het volstaat om ze globaal door te lezen, en bij welke stukken het nodig is om je er verder in te verdiepen.

Moet je dat allemaal alleen doen?
Voor iedere commissievergadering komen we met de commissieleden van de SP bij elkaar om te bespreken wat er op de agenda. Ook verdelen we dan de agendapunten over de commissieleden. Ieder heeft zo zijn favoriete onderwerpen en zaken waar hij/zij al langer mee bezig is.

Welke onderwerpen spreken jou het meest aan
Zaken die betrekking hebben op fietsen en jongeren verdienen wel mijn voorkeur. Uiteraard doordat ik zelf nog bij de jongeren hoor en omdat ik graag fiets. Ik vind het belangrijk dat fietsen gestimuleerd wordt, het is gezond voor je lichaam en het schaadt het milieu niet. Ik vind de commissie Ruimte en Bedrijvigheid zo boeiend omdat je (bijna) altijd te maken hebt met tastbare zaken, het uiteindelijke resultaat is zichtbaar. Bij de andere commissies is dit vaak niet zo het geval.

Voel je je nog een groentje?
Ik ben de jongste van onze commissie maar daar heb ik geen enkele moeite mee. Ik liep er in het begin wel tegen aan dat de gevestigde commissieleden van veel zaken de hele geschiedenis al kennen. Dan valt het niet mee om daar midden in te stappen. Het is wel ontzettend leuk om het begin van een nieuwe zaak mee te maken, niet wetende waar het toe leidt, en dan uiteindelijk het eindresultaat te zien, waar jijzelf aan mee hebt gewerkt. Al gaat er wel een flinke tijd overheen voordat een groot onderwerp is afgerond.

Is het wat je verwacht had?
Van tevoren dacht ik dat een discussie minder gestructureerd zou verlopen. Er wordt nooit echt over en weer met elkaar gediscussieerd, maar altijd in termijnen tegen de voorzitter. Ook had ik verwacht dat de vergaderingen meer met andere partijen voorbereidt zouden worden. Dat komt zelden voor en is eigenlijk ook helemaal niet nodig. Ook zijn de vele afkortingen in de stukken mij niet altijd meteen duidelijk.

Moet je in je dagelijkse werk ook stukken vreten?
Ook daar krijg ik iedere dag heel wat post binnen, maar die stukken zijn toch wel wat makkelijker te lezen dan de stukken voor het commissiewerk. Ik werk als notarieel medewerker op een notariskantoor in Rosmalen, sectie Onroerend Goed. Kort gezegd maak ik aan de hand van koopovereenkomsten en hypotheekstukken, leveringsakten en hypotheekakten. Vooral het contact met cliënten en mijn collega´s bevalt me heel goed!

Doe je nog meer naast je werk en de commissie Ruimte en Bedrijvigheid
Doordeweeks vaak een avondje nieuwe leden werven voor de SP en in het weekend met vrienden een beetje pokeren of naar de kroeg. En natuurlijk ga ik de komende tijd flink campagne voeren voor de tweede kamer verkiezingen van 22 november!

Johannes, we horen in de toekomst nog vast van je!

U bent hier