h

ZIJ van... Villa Johanna

10 oktober 2006

ZIJ van... Villa Johanna

Op de SP website houdt Mari-Anne Marijnissen regelmatig interviews met de titel: ZIJ van… of HIJ van… Deze keer: ZIJ van... Villa Johanna. Carla Steenman voorheen SP raadslid ,speelt mee in de binnenkort op te voeren operette ”Villa Johanna”

Carla,welke rol heb je?
Je gelooft het nooit maar ik ben de vrouw van de Wattenjood. Je weet wel de Baas van tapijtfabriek Bergoss. Dat bedrijf waar de SP in 1973. nog een wilde staking heeft uitgeroepen en de werknemers deze staking wonnen met een flink loonsverhoging .

Je werkt in het onderwijs, helpt mee bij de SP, speelt bij het OK theater. Heb je dan nog tijd voor deze rol?
In eerste instantie repeteerden we 1x per week. Inmiddels naderen de voorstellingen snel en repeteren we vaker een weekend of een dag en hebben dan nog extra dansrepetities…Maar het is leuk om te doen, lekker zingen en dansen met een leuke groep mensen, een goede regisseur, en heerlijke muziek, speciaal voor ons geschreven door Joop Stokkermans.
Het bijzondere van deze theaterproductie is de mix van professioneel en amateur, jong en oud. En een hoofdrol gezongen door onze eigen Maaike Widdershoven (je weet wel een van die Osse helden) twee weken lang in haar eigen Oss is natuurlijk super. Een prima vakvrouw, maar ook een leuke meid en voor haar weer bijzonder dat haar man, Daniel, ook meespeelt.

Onlangs hebben jullie een try-out gegeven in Vita Nova en een voor vrienden en bekenden. Hoe waren de reacties ?
Het publiek was enthousiast. Onze muzikaal en theatraal leiders hebben ons de duimschroeven aangedraaid om alle puntjes op de i te krijgen. Het moet namelijk wel echt goed zijn en knallen. Opperste concentratie dus. Zoiets als onze Jan ook van zijn mensen vraagt… Als “koningin” heb je eens de alternatieve troonrede voorgelezen Hoe vond je de afgelopen troonrede en het hoedje van Bea? Tja, het blijft een beetje hetzelfde verhaal… Als het minder gaat leveren de financieel kwetsbare groepen het meeste in, gaat het beter dan komt het meeste “zoet” bij de mensen die het toch al goed hadden. Het blijft dus belangrijk dat de SP een serieus alternatief laat horen, ik heb dat als koningin-voor-een-dag graag gedaan. Wat zou het geweldig zijn die woorden eens officieel van Bea te horen. Ik denk dat ze dat wellicht zelf ook niet zo gek zou vinden. En die hoed? Ach, die mag dan blijven.


Ik geloof dat jullie zo’n 15 voorstellingen spelen. Heb je dan nog tijd om met de SP Verkiezingscampagne mee te helpen?
Daar heb ik nu eigenlijk al erg weinig tijd voor. Toen ik onlangs weer een bestuursvergadering kon bijwonen werd ik geraakt door het niet aflatende enthousiasme van de aanwezige SP-bestuursleden. En dat er altijd mensen zijn die de fakkel overnemen als iemand even minder tijd heeft. Daar zit misschien ook wel de overeenkomst voor mij tussen werken voor de SP en meedoen aan een theaterproductie. Ieder heeft zijn eigen rol, groot of klein, maar je gaat er samen voor om er iets goeds van te maken.

Succes Carla,ik kom vast en zeker kijken. En ik hoop vele Ossenaren met mij.

U bent hier