h

Weergoden zijn SP-Skateloop goedgezind

24 september 2006

Weergoden zijn SP-Skateloop goedgezind

Mede door het mooie weer waren er dit jaar meer deelnemers bij de 8e editie van de SP-Skateloop. In totaal stonden er zaterdagmiddag om 16.00 uur ruim 170 skaters en lopers aan de start op sportpark de Rusheuvel. De skaters konden kiezen uit een peletonstocht van 45 kilometer of een prestatietocht van ruim 21 kilometer. Voor de lopers was er en halve marathon (21,1 km).

Als eerste ging de peletonstocht, begeleid door motoren en fietsers, van start voor hun tocht door Oss, Berghem, Herpen, Ravenstein, Haren, Megen en Macharen om vervolgens na ongeveer 2 uur weer op het Osse sportpark te finishen. De lopers en skaters die voor de halve marathon kozen gingen via het Osse centrum naar Berghem, Haren, Megen en Macharen. Ook finishten op het sportpark bij de accomodatie van AV-Oss'78.

De snelste skaters was Jack van Rooij die al na 45 minuten en 2 seconden zijn 21 kilometer had afgelegd. Snelste dame bij de skaters was Daisy Goedhard in een tijd van 52.14 min. SP-wethouder Jules Iding, een fervent skater, was ook snel. Iding werd knap 17e in een tijd van 58.42 min. Bij de lopers werd Jac Wijkmans eerste in een mooie tijd van 1 uur 19 minuten en 29 seconden. Anja van Geel was de snelste dame. Zij deed 1 uur en ruim 40 minuten over haar halve marathon.

Om alles in goede en veilige banen te leiden waren en zaterdag ruim 100 vrijwilligers in de weer om o.a. de wegen af te zetten. Dit waren mensen die ook actief zijn voor AV-Oss'78, de Osse SP, de 10 van Berghem, De keienloop en Megen en de Vunderkeloop uit Macharen. Ook de politie en medewerkers van de gemeente verleenden assistentie.De Osse huisartsen Ans Rasing en Sjaak van Dorst, die verantwoordelijk waren voor de EHBO, hadden een rustige middag en hoefden, gelukkig, niet in actie te komen.

Na afloop was er voor alle deelnemers een fraaie medaille en een gratis finishfoto. Verder waren er voor de lopers(sters) in maarliefst 6 categorieën prijzen te verdienen die beschikbaar waren gesteld door de SP. De complete uitslagenlijst kunt u vinden op www.skateloop.nl

De complete uitslagenlijst kunt u vinden op www.skateloop.nl

U bent hier