h

Concert Bob Fosko in de Groene Engel

24 augustus 2006

Concert Bob Fosko in de Groene Engel

Donderdag 14 september treed Bob Fosko met zijn band op in de Groene Engel in Oss. Bob Fosko is ook de zanger die verschillende liedjes voor de SP heeft geschreven en gezongen. In maart van dit jaar verzorgde hij de muzikale afsluiting van de verkiezingscampagne van de SP in Oss.

Donderdag 14 september 2006
Fosko
zaal open 20:30 uur, aanvang 20:30 uur
Zitconcert, entree € 12.00

Bob Fosko nam vorig jaar zomer met zes muzikale vrienden in zijn huis in de Bourgogne het album Omgekomen in Overschot op. Onder het genot van koele rose en anisette ontstond er een serie Nederlandstalige liedjes over gevoelens van twijfel, hoop en liefde. Eerlijke liedjes die de fantasie prikkelen en waarin de Bourgondische sfeer duidelijk te horen is. Een soepele cover van Al Greens Take Me To The River (Breng Me Naar De Rivier) gaat ze net zo makkelijk af als de Beefheartiaanse hakketakblues van Gambas Uit De Oven. Serieus kan het ook, in het surrealistische Grote Glimmende Auto of in een op muziek gezet gedicht van Levi Weemoed. De cd kreeg lovende recensies:

Jan Vollaard (NRC Handelsblad): Omgekomen In Overschot moet worden gerekend tot een van de instant-hoogtepunten van 40 jaar Nederlandse popcultuur!

Wie spelen er mee?
Drummer Martijn Bosman (KANE)
Toetsenist Nico Brandsen (KANE, MARCO BORSATO, ILSE DELANGE)
Gitarist Wouter Planteydt (SJAKO)
Percussionist Rudi de Graaff (JUNKIE XL, DULFER)
Bassist Thijs Vermeulen (SJAKO)
Toetsenist Dionys Breukers (MATHILDE SANTING, CORRIE & DE GROTE BROKKEN)
Zanger Bob Fosko (RAGGENDE MANNE)

www.groene-engel.nl
www.bobfosko.nl

U bent hier