h

Nico Timmermans Trofee

27 juni 2006

Nico Timmermans Trofee

Met een enerverende finale is vandaag het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi afgesloten. Veel straatvoetballers hadden zich weer verzameld. Wethouder Chris Ermers was er om de prijzen uit te reiken. De mooiste en grootste was de dit jaar ingestelde Nico Timmermans Trofee.

Nico Timmermans

Van straat voetbal

Al heel wat jaren organiseren de jongerenwerkers het straatvoetbaltoernooi. Met ook dit jaar weer vele deelnemers. Een prachtig gebeuren, ooit begonnen en eigenlijk nog steeds om de jongeren van straat te houden. Jongens én meisjes overigens, die zich allemaal graag net hun team laten inschrijven om de sportieve strijd aan te gaan. Het hele circus trekt een paar maanden lang langs allerlei speelveldjes in de stad. Een aantal teams sluit het toernooi af in een voetbalweekend vlak voor de zomervakantie.

Meer dan twee doelen

Voetbal heeft hier in ieder geval meer dan twee doelen. Het is een ontmoeting van jongeren van allerlei slag, jongens en meisjes maar ook autochtoon en allochtoon. Sport ‘verbroedert’, zeker hier. ‘Samen leren, samen spelen, samen sporten, samen werken …’ Een mooi en ‘doeltreffend’ stukje jongerenwerk. Mogelijk gemaakt door de nodige vrijwilligers en door een aantal professionals van het Jongerenwerk. Eén daarvan is een bijzonder markant persoon. Nico Timmermans, groot voetballiefhebber met een groot hart voor de jeugd.

Trofee

Nico stopt (helaas) binnenkort met dit werk. In september neemt hij afscheid. Met het oog daarop is dit jaar de Nico Timmermans Trofee ingesteld. Chris ErmersEen prachtige wisselbeker, niet voor de winnaar maar voor het ‘allerbeste’ team. Een team waarvan de spelers zowel in als buiten het veld opvallen door positief gedrag en hun bijdrage aan meer ‘samen’hang. Een prachtig idee en een eerbetoon aan Nico Timmermans. Nico, alvast bedankt. En ik weet zeker dat we jou nog heel veel op straatvoetbalvelden zullen zien.

Chris Ermers
Wethouder jeugd

U bent hier