h

VV Ravenstein: Hoe gaan we met elkaar om?

24 mei 2006

VV Ravenstein: Hoe gaan we met elkaar om?

Bij VV Ravenstein hebben de jeugdleden samen een antwoord bedacht. Afgelopen zaterdag mocht Chris Ermers het bord met de zelfgemaakte regels onthullen. Op het eind van een week waarop het goede voorbeeld naar zijn beleving (u weet nog wel, Verdonk, Ayaan Hirsi Ali, de VVD …) niet uit Den Haag kwam, was hier te zien hoe het ook kan.

Somalische jongen

De aanleiding was, zoals dat vaak gaat, een vervelende. Een Ravensteinse jongen, geboren in Somalië, lid van de voetbalclub, werd op weg naar huis (zacht uitgedrukt) onvriendelijk bejegend. Er leken duidelijk racistische motieven in het geding en het bestuur heeft het er niet bij laten zitten. Samen met de jeugdleden, en geholpen door antidiscriminatiestichting Basta en een opbouwwerker van Diagonaal is men aan de slag gegaan.

Er zijn allerlei op kinderen afgestemde activiteiten ontplooid en dat heeft geleid tot een tiental gedragsregels. Door de kinderen zelf bedacht en opgeschreven. Hun regels, hier en daar door een volwassene misschien wat deftiger opgeschreven. Geen tien geboden die zeggen gij zult dit niet en dat niet. Gewone regels die duidelijk aangeven wat ‘ik’ en ieder ander gewoon zou moeten doen.

Meer dan twee doelen

Voetbalvereniging Ravenstein heeft het goed begrepen. Voetbal heeft meer dan twee doelen. Er is ook nog zoiets als een opvoedende taak, een maatschappelijk functie zo u wilt. Een bijdrage aan een leefbare en veilige samenleving, voor iedereen ongeacht geloof, huidskleur, sekse of religie. Petje af.

Chris Ermers
Wethouder sport

U bent hier