h

Talentencampus ook verbonden aan het Hoger Beroepsonderwijs?

26 april 2006

Talentencampus ook verbonden aan het Hoger Beroepsonderwijs?

In de commissievergadering van dinsdag 25 april stelde de SP voor om een poging te wagen om een HBO afdeling naar Oss te halen. Dit in het kader van het gepresenteerde plan over een Talentencampus bij TOP.

Hieronder de inbreng van de SP uitgesproken door Henk van Schijndel.


Henk van Schijndel
Hoewel er sprake is van een aantal veronderstellingen, vindt onze fractie het van belang dat het College de gelegenheid krijgt te onderzoeken of de Talentencampus haalbaar is. De Talentencampus beoogt meer specialismen aan het onderwijsaanbod toe te voegen en het aantal stageplekken uit te breiden.

Jammer dat er in het rapport niet meegenomen wordt de mogelijkheid om HBO onderwijs weer naar Oss te halen. Dat zou in Oss kunnen op het gebied van recreatie, entertainment, logistiek, sport, biochemie om maar eens een aantal disciplines te noemen. De SP fractie zou graag willen dat dit aspect in ieder geval onderzocht wordt.

Naast het VMBO en het MBO zal in de plannen ook Toposs (BVO) en de sv. Top hierbij betrokken worden. Financieel leidt de BVO al jaren een kwakkelend bestaan en zou door deze Talentencampus financieel gezonder kunnen worden en zou er een einde kunnen komen aan steeds nieuwe leningen van de gemeente aan de BVO.

Van de amateurclub sv TOP wordt verwacht dat zij zullen uitgroeien tot een vereniging van 1200 leden en dat zij zich met meer dan alleen voetbal gaan bezig houden. Dit lijkt de SP een zware doelstelling te worden.

De SP staat in beginsel positief t.o.v. dit plan, hoewel we beseffen dat alle partijen hun krachten moeten bundelen. Mocht De Talentencampus haalbaar en betaalbaar zijn dan heeft zowel de Sport, de BVO , SV. Top, Hooghuislyceum ,ROC de Leijgraaf en Oss er een prachtige voorziening bij.

U bent hier