h

Reactie Anneke de Bres op mogelijk verdwijnen huisartsenpost

21 januari 2006

Reactie Anneke de Bres op mogelijk verdwijnen huisartsenpost

Dat het Osse ziekenhuis gaat verdwijnen is een verschraling van de zorg, waar ik als huisarts last van zal hebben. Maar, als ik dan vrijdag in de krant moet lezen, dat de directeur van onze eigen huisartsenpost verklaart, dat ook de huisartsenpost mogelijk naar Uden gaat, ben ik met stomheid geslagen.

Anneke de BresNamens wie spreekt de heer Welling eigenlijk? Toch niet namens mij, als deelnemende huisarts. Sterker nog, er is ons niets gevraagd. Had hij dat wel gedaan, dan was het antwoord heel anders uitgevallen. Naar mijn mening hoort de huisartsenzorg zo dicht mogelijk bij de mensen thuis; voor mij als Osse huisarts betekent dat: in Oss.

Als het ziekenhuis met de Eerste Hulp hier werkelijk weg gaat, kan dat de opvang van ernstig zieke patiënten bemoeilijken. Maar, het is niet onze keus, dat het ziekenhuis vertrekt, integendeel. De discussie, hoe wij daarmee moeten omgaan, moet nog gevoerd worden.
Mij lijkt, dat de huisarts, die 90% van de vragen afhandelt zonder hulp van een specialist, gewoon om de hoek zijn werk moet blijven doen. Het is mede een taak van het ziekenhuis, om de zorg, die wij aan hen moeten overdragen, goed te regelen. Het lijkt mij absurd, dat de hele huisartsenzorg in avond, nacht en weekend daarvoor uit Oss zou moeten verdwijnen.

Anneke de Bres, huisarts Ons Medisch Centrum.

U bent hier