h

Oss weer wat socialer, mooier en beter

4 november 2005

Oss weer wat socialer, mooier en beter

Op 26 oktober is de begroting die door het SP-VDGcollege is gemaakt, aangenomen door de gemeenteraad. Ondanks dat beperkte financiële ruimte is er toch ruimte gevonden om nieuwe zaken aan te pakken zonder dat de lasten voor de mensen extra stijgen.

Zo gaat de draagkrachtnorm voor mensen met een laag inkomen omhoog naar 115%, iets waar honderden gezinnen van profiteren. Honderden mensen met een ziekte of handicap worden er beter van doordat hun vervoersvoorziening wordt verruimd. Op het gebied van nieuwbouw, opknappen van wijken en verkeersveiligheid wordt het nodige aangepakt.

Doordat net voor 26 oktober bekend werd dat er een financiële meevaller kwam konden nog wat extra dingen aangepakt worden. De SP diende daar, soms samen met VDG of CDA, verschillende moties voor in die werden aangenomen. Zo komt er extra geld voor het opknappen van Singel 40-45, een kunstgrasveld voor OSS'20, de veiligheid van scholen en andere gemeentelijke gebouwen wordt aangepakt; er komt een extraatje voor de mensen in Oss die het wat minder getroffen hebben, parkeergelegenheid bij voetbalvereniging Margriet, wat extra's voor het stadsarchief, enz. Ondanks dat is de Osse begroting sluitend en is de financiële positie van Oss kerngezond.

Paul PetersPlaatsvervangend SP-fractievoorzitter Paul Peters was na afloop tevreden. 'Oss is vanavond weer wat socialer, mooier en beter geworden', aldus Peters.

U bent hier