h

Flamenco centraal bij 4e Beeld

24 augustus 2005

Flamenco centraal bij 4e Beeld

Woensdagavond 7 september wordt het plein bij de Grote Kerk in Oss wederom omgetoverd in een sfeervol openluchttheater met 500 stoelen.
Na het volkstoneelspektakel in 1999, openluchtbioscoop in 2000, cabaret in 2001, Gerard van Maasakkers & Harry Sacksioni in 2002, opera in 2003 en taal in 2004 is dit jaar gekozen voor het thema flamenco.

Erik Vaarzon MorelVanaf 20.30 uur zijn optredens van Eric Vaarzon Morel, een van ’s werelds beste flamencogitaristen en de vermaarde trompettist Eric Vloeimans. Speciaal voor Het Vierde Beeld komt zanger YeYe de Cadiz 7 september vanuit Spanje naar Oss. Ook flamencodanseres Ines Contreras komt naar Oss evenals een strijkkwartet bestaande uit leden van het Rotterdams Filharmonisch orkest. Filmbeelden zijn ook een onderdeel van het programma wat voor een groot deel is samengesteld door Eric Vaarzon Morel.

Op het plein wordt een bijzonder podium gebouwd waarin de kerk en de beeldengroep het decor vormen. Om de Spaanse sfeer compleet te maken worden er door restaurant Buitengewoon tappas verkocht en de bezoekers kunnen ook wat drinken op het plein.

Het Vierde Beeld is een initiatief van de SP en heeft tot doel om jaarlijks een culturele activiteit op het prachtige plein te organiseren. Jaarlijks komen tussen de 500 en 1000 mensen naar Het Vierde Beeld.

Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom bij de Grote Kerk in Oss. De voorstelling is gratis maar het publiek mag in de pauze een vrije bijdrage in de collectezak deponeren.

Programma Het 4e Beeld

U bent hier