h

SP steunt campagne tegen inburgeringsplicht voor oudkomers

6 juli 2005

SP steunt campagne tegen inburgeringsplicht voor oudkomers

Verschillende Osse organisaties, verenigd in het Comité ‘Stop de Inburgeringsplicht’, hebben besloten om actie te voeren tegen de inburgeringsplicht die het kabinet-Balkenende wil invoeren voor oudkomers. Zij laten zich daarbij inspireren door de landelijke campagne van het Platform ‘Stop de inburgeringsplicht!’

Het Osse comité vindt de inburgeringsplicht voor oudkomers - migranten die al langere tijd in Nederland wonen - overbodig, onfatsoenlijk en een aanslag op de portemonnee van een in financieel opzicht kwetsbare groep mensen. De bezwaren van het comité zijn verwoord in het ‘Manifest voor een fatsoenlijk inburgeringsbeleid’.

De campagne bestaat vooralsnog uit voorlichtingsbijeenkomsten gericht op de doelgroep van de voorgenomen inburgeringsplicht en een handtekeningenactie (zowel via de website www.stopdeinburgeringsplicht.nl als op papier). Het comité, dat gesteund wordt door lokale migrantenorganisaties, de SP en GroenLinks, roept eenieder – allochtoon én autochtoon – op om deel te nemen aan deze campagne door het manifest mede te ondertekenen.

www.stopdeinburgeringsplicht.nl

U bent hier