h

Oproep huisartsen en apothekers aan patiënten: Laat nu uw stem horen!

2 juni 2005

Oproep huisartsen en apothekers aan patiënten: Laat nu uw stem horen!

Het nieuwe zorgstelsel zal de keuzevrijheid van patiënten in hoge mate beperken. Zeer tegen de zin van een overgrote meerderheid van huisartsen en apothekers. In vervolg op de acties van de afgelopen weken zijn de strijdlustige apothekers en huisartsen deze week een bliksemactie onder patiënten gestart. Patiënten worden opgeroepen om nog voor de behandeling van de zorgverzekeringswet in de Eerste Kamer (a.s. dinsdag 7 juni) hun stem tegen keuzebeperking in de zorg te laten horen.

Zo zullen het in het nieuwe zorgstelsel niet langer de behandelend huisarts en de patiënt zijn die samen een keuze maken voor een ziekenhuis of fysiotherapeut. Het zijn dan de zorgverzekeraars die bepalen, naar welke zorgverlener patiënten moeten gaan. Net zoals zij beslissen, welke geneesmiddelen nog voor vergoeding in aanmerking komen.

Iedereen die het met deze verandering niet eens is, wordt opgeroepen om door het ondertekenen van een protestkaart zijn mening te laten horen. De protestkaarten ‘Ja, ik wil zelf kiezen!’ zijn op te halen (en in te leveren) bij huisartsen en apothekers of via de website www.zorggeenmarkt’ te downloaden. Digitaal een handtekening zetten kan ook op de site www.apotheek.nl. Het streven is dat de Eerste en Tweede Kamer a.s. dinsdag met vele honderdduizenden protestkaarten van patiënten overstelpt worden.
Ook de Osse huisartsen en apothekers doen massaal mee aan deze actie. De bliksemactie wordt in Oss a.s. zaterdag op de markt afgerond: tussen 11.00 en 12.30 uur worden door de actiegroep Zorg geen Markt onder zoveel mogelijk Ossenaren actiekaarten verspreid en ingenomen.

U bent hier