h

Doe mee met de SP-enquete over de huren!

16 februari 2005

Doe mee met de SP-enquete over de huren!

Er is onzekerheid over de hoogte van de huren in Oss. Allerlei berichten in de kranten en op de TV over de plannen van de minister voor het liberaliseren – lees: “vrijgeven” van de huren, zorgen voor onzekerheid bij de huurders. Is de huur straks nog wel op te brengen? Gaan al die plannen door? .

Stop de huurexplosie!Brabant Wonen is al eerder voor een deel van haar woningbezit begonnen met huurharmonisatie. Bij het leegkomen van een woning moet een nieuwe huurder een veel hogere huur betalen dan de vorige huurder. Huurverhogingen met bedragen tussen de € 74,00 en € 95,00 per maand voor de bestaande huurwoningen worden sinds oktober 2004 al toegepast. Waarom dat nodig is, is onduidelijk, of is het toch een eerste stap naar liberalisatie?

De SP vindt dat de huren in Oss hoog genoeg zijn en dat de huurders niet de tol moeten betalen voor het gebrek aan betaalbare woningen. Zeker niet omdat de reserves van Brabant Wonen, een van de rijkste woningcorporaties van Nederland, in de miljoenen lopen. Ruim voldoende voor woningonderhoud en nieuwbouw

U bent hier