h

Delegatie uit Oss naar ouderenmanifestatie in Den Haag

23 februari 2005

Delegatie uit Oss naar ouderenmanifestatie in Den Haag

Op woensdag 23 februari is in Den Haag, op het plein voor het 2de kamergebouw, een geslaagde manifestatie gehouden tegen de erbarmelijke omstandigheden in de ouderenzorg. Voor de aanwezige delegatie uit Oss was dit vooral ook een bijzondere manifestatie door het optreden daar van Anne Reijs van het comité Zorg voor Vita Nova.

 Martine Sprangers)

s’Maandags voorafgaande aan de manifestatie heeft Anne Reijs ook al indruk gemaakt bij de landelijke pers maar vooral ook bij de 2de kamerleden door haar ervaringen als verpleegkundige in Vita Nova uitvoerig te vertellen tijdens een hoorzitting over de ouderenzorg in de 2de kamer.

Naast Agnes Kant en Anne Reijs waren tijdens de manifestatie op het plein, meerdere betrokken in de ouderenzorg aanwezig met hun eigen verhaal en belevenissen over de steeds verder teruglopende zorg. Ook Jo van Geffen uit Oss, al jaren werkzaam als vrijwilliger deed zijn verhaal over de onmisbaarheid van de vrijwilligers door het tekort aan personeel.

“Jullie kunnen nu niet meer zeggen: Ik wist het niet, aldus Anne Reijs in de 2de kamer”.

U bent hier