h

Vragen van de SP n.a.v. het te slopen pand Peperstraat 12

4 januari 2005

Vragen van de SP n.a.v. het te slopen pand Peperstraat 12

In de gemeenteraad van 16 december heeft SP-raadslid Mari-Anne Marijnissen vragen gesteld over het pand Peperstraat 12:

Mari-Anne MarijnissenWeer een monumentje is gedoemd om te verdwijnen wegens sloop en allerlei andere redenen. In de commissie vergadering heb ik een verwoedde poging gedaan, om dit oude historische pand met zijn grote geschiedenis toch te proberen te behouden.

Naar aanleiding hiervan heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de eigenaar van het pand proberen te overreden om alsnog een keer rond de tafel te gaan zitten met de wethouders stad en cultuur. Ik heb begrepen dat n.a.v. het verslag in het Brabants Dagblad van mijn pleidooi zich een initiatiefnemer heeft gemeld die het pand wil overkopen en restaureren. Dat kan alleen als er bouwcompensatie wordt gevonden (waar ik in de commissievergadering al op doelde) voor de huidige eigenaar, bouwbedrijf v.d.Pas.

Ik weet dat dit gesprek geweest is en heb dan ook de volgende vragen:

  1. Wat heeft dit gesprek tot nu toe opgeleverd, zijn er al resultaten te melden?
  2. Is de wethouder bereid nog eens persoonlijk contact op te nemen met de dhr Wijers van het Brabants Monumentenfonds om hem in te lichten over de stand van zaken tot nu toe? Daar de manier waarop het contact tussen het Fonds en de gemeente zeer minimaal is geweest. En dit enig misverstand heeft veroorzaakt.
  3. Gaat de wethouder bij een positieve afloop van het gesprek, ervan uitgaande dat het pand behouden blijft, zo spoedig mogelijk over tot plaatsing van het pand op de gemeentelijke monumentenlijst?
  4. Houdt de wethouder de raad op de hoogte van de vervolgstappen?
  5. Eens had het pand Peperstraat 12 de naam De Drie Koningen. Wat zou mooier zijn dan dat u op 6 januari (het feest van De Drie Koningen) het pand tot gemeentelijk monument kunt verklaren. Gaat dat lukken?

Mari-Anne Marijnissen, raadslid SP

U bent hier