h

Manifestatie Oss voor Azië groot succes

17 januari 2005

Manifestatie Oss voor Azië groot succes

De manifestatie Oss voor Azië die afgelopen zaterdag op sportpark de Rusheuvel plaatsvond, is in alle opzichten een groot succes geworden. Ruim 600 mensen trotseerden de kou om vanaf 16.00 uur te genieten van het uitermate gevarieerde voetbal- en muziekprogramma dat hen voorgeschoteld werd door Osse voetballers, Osse artiesten en ‘prominente’ Ossenaren.

Oss voor AzieDe verkoop van kaarten en consumptiebonnen en de veiling van een veertig jaar oude Ford Anglia die beschikbaar was gesteld door bouwondernemer Henk Berghege, leverden samen een bedrag van ruim € 20.000,- voor giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties op. De totaalstand van alle acties in Oss stond op 16 januari op ruim 180.000 euro.

Burgemeester Herman Klitsie was de eerste gast van het muziekgala dat om 18.00 uur van start ging. Hij benadrukte dat de gemeente graag de vele en veelsoortige acties voor Azië ondersteunt en dat het College zich momenteel beraadt, hoe dat het beste kan.

Burgemeester Herman Klitsie
Burgemeester Herman Klitsie

Tijdens het muziekgala werden optredens van o.a. de Osse Opera, Turkish Delight, Irma, Babs van Balveren en Frank Anthony en de Groovers afgewisseld met korte interviews. Daarbij was veel aandacht voor acties door kinderen. Zo hebben afgelopen week maar liefst 2725 leerlingen van SKBO-basisscholen een sponsorloop voor Azië gehouden. Kinderen van Nutsschool De Bussel vertelden over hun actie om postkaarten van zelfgemaakte tekeningen te gaan verkopen. Op deze tekeningen is te zien, hoe mensen elkaar kunnen helpen. Weer andere kinderen vertelden hoe ze zelfgemaakte zandkoekjes en oude spulletjes voor Azië verkocht hebben.

Leerlingen van de SKBO-basisscholen brachten een bedrag van 29.436,- euro bij elkaar
Leerlingen van de SKBO-basisscholen brachten een bedrag van 29.436,- euro bij elkaar

Iets na 21.30 uur had het koor van het OK- en Paria-ensemble het laatste woord van de avond met de tekst: ‘Kom op dan Oss, voor Azië in nood’.

De organisatoren kijken met grote tevredenheid op de manifestatie terug: In een unieke samenwerking tussen o.a. Osse politici, ondernemers, kunstenaars, kerken, bonden en de onderwijswereld is het gelukt om binnen twee weken met vereende krachten dit bijzondere evenement tot stand te brengen en zo een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de getroffen gebieden in Azië.

www.ossvoorazie.nl

U bent hier