h

SP start actie voor openbare basisschool in Berghem

9 november 2004

SP start actie voor openbare basisschool in Berghem

In de nieuwe wijk Piekenhoef zullen over enkele jaren 600 tot 900 kinderen tussen 4 en 12 jaar wonen. Toch moet de dislocatie van openbare basisschool Mettegeupel in Piekenhoef haar deuren sluiten. Tenminste, als het aan SKBO (Stichting Katholiek Basisonderwijs) ligt.

Officieel staat het schoolbestuur daarmee in haar recht: de rechtbank in Den Bosch bevestigde onlangs dat de gemeente Oss onvoldoende had aangetoond dat het echt noodzakelijk was om nu al een openbare basisschool in Piekenhoef te starten. Het SKBO kan dus op procedurele gronden eisen dat de dislocatie ‘Mettegeupel Piekenhoef’ haar deuren sluit.

Maar de SP legt zich – na een gesprek met de ouders van Mettegeupel Piekenhoef – niet neer bij de ontstane situatie. Ouders hebben recht op schoolkeuzevrijheid. De Osse SP-afdeling vindt dat ook ouders in Berghem moeten kunnen kiezen tussen katholiek en openbaar basisonderwijs. In de buurt, wel te verstaan.

Aanstaande donderdag gaat de SP daarom – samen met de ouders van Mettegeupel Piekenhoef - van start met een huis-aan-huis-enquête onder de bevolking van Berghem. Het gaat daarbij om twee vragen: 1. Vindt u het belangrijk dat alle Berghemse kinderen tot 12 jaar op een basisschool in Berghem onderwijs kunnen volgen? 2. Bent u een voorstander van keuzevrijheid in het onderwijs? Dat wil zeggen, dat ouders moeten kunnen kiezen uit minstens twee verschillende scholen (bijv. katholiek of openbaar). Iedere inwoner van Berghem wordt van harte uitgenodigd om een stem uit te brengen.

Dossier Onderwijs

U bent hier