h

Osse comité tegen No Claim in de Zorg in actie op de fiets door Osse kernen

20 september 2004

Osse comité tegen No Claim in de Zorg in actie op de fiets door Osse kernen

A.s zaterdag zal het Osse comité tegen No Claim in de Zorg opnieuw in actie komen. Met folders en antwoordkaarten gewapend zal een ‘kopgroep’ van een man of 15 te fiets zoveel mogelijk van de 16 kernen langs gaan die de gemeente Oss rijk is sinds de samenvoeging van de gemeenten Oss en Ravenstein.

Hierbij wordt de spiksplinternieuwe ca. 60 km. lange ‘Kernenroute’ gevolgd, een topografische kaart die uitgegeven wordt door de gemeente Oss.

Met deze sportieve activiteit wil het comité, dat de afgelopen twee maanden vooral in de Osse binnenstad actief was en daar al vele honderden handtekeningen binnenhaalde, ook in de kernen zoveel mogelijk proteststemmen inzamelen tegen het wetsvoorstel No Claim in de Zorg. Dit voorstel van minister Hoogervorst zal naar verwachting de tweede helft van oktober in de Tweede Kamer behandeld worden.

Het actiecomité tegen No Claim in de Zorg, met vertegenwoordigers van SP, Groen Links, PvdA en een groot aantal maatschappelijke organisaties, hoopt op de wind in de rug en zal in ieder geval Berghem, Ravenstein, Herpen en Megen aandoen. Het startsein wordt om 10.00 uur aan de rand van de markt gegeven (‘Konmar-zijde’, naast het kunstwerk). Ieder die mee wil fietsen, is van harte welkom!

Dossier Zorg

U bent hier