h

Taal centraal bij Het Vierde Beeld 2004

19 augustus 2004

Taal centraal bij Het Vierde Beeld 2004

Het Vierde BeeldWoensdagavond 1 september wordt het plein bij de Grote Kerk in Oss wederom omgetoverd in een sfeervol openluchttheater met 500 stoelen en een terras. Na het volkstoneelspektakel in 1999, openluchtbioscoop in 2000, cabaret in 2001, Gerard van Maasakkers en Harry Sacksioni in 2002 en opera in 2003 is dit jaar gekozen voor het thema TAAL.

Simon VinkenoogVanaf 20.30 uur zijn er optredens van Simon Vinkenoog. Vinkenoog (1928) leest voor uit eigen werk. Volgens Vinkenoog is poëzie de ontroering die aan de bron van al het leven en de creativiteit staat. In februari van dit jaar werd Simon Vinkenoog door het publiek gekozen tot Dichter des Vaderlands als opvolger van Gerrit Komrij.

Alex Roeka De muzikant/schrijver Alex Roeka komt samen met 3 muzikanten. Roeka, die oorspronkelijk uit Ravenstein komt, ontving in 2000 de Annie M.G.Schmidtprijs voor het beste theaterlied.

Ali BDe bekende rapper en stand-up comedian Ali B komt met de taal van de straat. Met het nummer ‘Ik ben je zat’ staat Ali B momenteel hoog in de hitlijsten.

Joop VisserZanger/gitarist Joop Visser gaat Oss verrassen met zijn liedjes met messcherpe teksten. Joop Visser treedt al meer dan 25 jaar op. Zijn gebruik van rijm is altijd verrassend, zijn refreinen zijn ijzersterk en zijn spel met de taal is subtiel aldus Poetry International.

ErnestoHet geheel wordt gepresenteerd door Ernesto, de helft van het cabaretduo Ernesto en Marcellino. Samen stonden zij in 2001 op het podium bij de Grote Kerk.

Op het plein wordt een bijzonder podium gebouwd waarin de kerk en de beeldengroep het decor vormen. Naast de 500 stoelen voor het publiek richten de horecaondernemers uit de buurt van de Grote Kerk een terras in.

Het Vierde Beeld is een initiatief van de SP en heeft tot doel jaarlijks een culturele activiteit op het prachtige plein te organiseren. Ieder jaar zoekt de SP de samenwerking met mensen uit de osse culturele wereld. Dit jaar hebben Lex van Hulten van de Muzelinck en Pieter de Laat van de creaklas van het Hooghuis Lyceum hun inbreng geleverd.

Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom bij de Grote Kerk in Oss. De voorstelling is gratis maar het publiek mag in de pauze een vrije bijdrage in de collectezak deponeren.

Dossier Cultuur

U bent hier