h

Alternatief concert voor Sterrebos

15 juli 2004

Alternatief concert voor Sterrebos

Muziekvereniging Hartog heeft de prijs van 500 Euro van de SP gewonnen, met hun beste idee om de opkomst voor de Europese verkiezingen te stimuleren. De wijk met de meest gestegen opkomst was Haren, daar gaan ze een concert geven. In overleg met de Harense buurtverenigingen vindt dat echter pas na de zomervakantie plaats, dat had hun voorkeur.

In de wijk met die laagste opkomst, zouden ze - op een zondagochtend vroeg naar hun keuze, een reveille geven, waarbij volume en kabaal centraal staan. De wijk met de laagste opkomst is de Sterrebos geworden.

De vraag doemde op bij de SP of ze die oude mensen dit wel aan konden doen, en dat snappen ze ook wel. In overleg met de SP is er een alternatief gevonden. Ze gaan in plaats van de reveille een Poedelconcert aanbieden, waarbij de beginnende muzikanten hun toontje laten spelen.

Allereerst treedt het PIEPORKEST op. Dit zijn leerlingen blazers en slagwerk (voornamelijk kinderen) die nog maar kort les hebben. Iedereen die via Muziekvereniging Hartog les krijgt op de muziekschool, mag onmiddellijk meespelen in het Pieporkest. De orkestleiding bestaat uit 3 ervaren leden van Hartog: Mariska Leijten, Anke van Hintum en Renate Leijten. De eerste twee zijn van hun vak onderwijzeres. Dit ensemble bestaat nu een week of zes, en dit concert wordt hun allereerste optreden! Hierna komt het Studieorkest aan bod. Eerlijk is eerlijk, dit orkest heeft een fors niveau. Het zal dus toch een welluidend concert worden, dit Poedelconcert.

Campagne Europese verkiezingen 2004
Dossier Europese verkiezingen 2004

U bent hier