h

SP en opkomst winnen in Oss

11 juni 2004

SP en opkomst winnen in Oss

De SP-afdeling in in Oss is bijzonder blij de uitkomst van de verkiezing voor het nieuwe Euro-Parlement. Van 1 naar 2 zetels is een mooie verdubbeling. In Oss haalde de SP 22,80% van de stemmen tegen 19,5% in 1999. In stemmenaantal stegen we van 2088 stemmen naar 5164 stemmen.

Blijdschap na het horen dat de SP stijgt van 1 naar 2 zetels in Europa.
Blijdschap na het horen dat de SP stijgt van 1 naar 2 zetels in Europa.

De opkomst in Oss was ook boven het landelijk gemiddelde en een stijging van 40% ten opzichte van 1999. Toen was het 28,3% en nu 39,6%. Daarmee scoort Oss boven landelijk gemiddeld, terwijl dat 5 jaar geleden nog onder het landelijk gemiddelde was. Onze osse kandidaat Anneke de Bres haalde maarliefst 1248 stemmen.

De winnaar van de loterij van de mensen die tussen 17.00 uur en 20.00 uur zijn gaan stemmen, is gevallen in stemburo Het Woud en het nummer is 08479. De eigenaar van het winnende lot kan zich bij de SP melden. Die persoon kan dan kiezen tussen uit een van de 4 prijzen (reisje London, 2 kaartjes voor Lowlands +zakgeld, digitale fotocamera of 4 jaarabonnementen voor de Efteling).

Iedereen die in Oss tussen 17.00 en 20.00 uur kwam stemmen kreeg van de SP een gratis lot
Iedereen die in Oss tussen 17.00 en 20.00 uur kwam stemmen kreeg van de SP een gratis lot

De winnaar van de wijkprijs met hoogste percentage stijging qua opkomst is het stemburo in Haren geworden. Zij stegen 85% van 23,96% naar 44,24%. Zij krijgen een wedstrijd van Nederland tegen Duitsland of de volgende wedstrijd van oranje op een groot scherm plus allerlei extra’s aangeboden. Ook krijgen zij een beloningsconcert van Muziekvereniging Hartog.

Frans Markese uit Ravenstein is de winnaar geworden van een weekend voor 2 personen naar Brussel. Hij schatte het opkomstpercentage in Oss het beste in.

Winnaar van de clubprijs voor de vereniging die het beste idee had om de opkomst te bevorderen is muziekvereniging Hartog geworden, Zij winnen 500 euro voor hun clubkas en als tegenprestatie gaan zij 2 concerten verzorgen in de wijk die het beste heeft gescoord (Haren) en de wijk die het slechtste heeft gescoord (schadewijk) . Die wijk was echter wel de op een na hoogste stijger qua opkomst. Dus wordt die wijk verast met een met een mooi optreden ipv van een bestraffende reveille. De jury bestond uit Anneke de Bres (Osse kandidaat voor het euro-parlement, Jules Iding, wethouder in Oss en Paul Peters voorzitter van de SP in Oss ). De nummers 2 en 3, basisschool de Bussel en het Ravensteinse koor Mix of Music, krijgen alle twee een troostprijs van de SP.

Jan Marijnissen brengt samen met zijn 2 honden zijn stem uit.
Jan Marijnissen brengt samen met zijn 2 honden zijn stem uit.

Campagne Europese verkiezingen 2004
Dossier Europese verkiezingen 2004

U bent hier