h

SP-afdelingen met de bus door Brabant

28 februari 2004

SP-afdelingen met de bus door Brabant

Op maandag 01 maart gaan de SP- afdelingen, binnen de driehoek Oss Den Bosch Eindhoven, een dag met het openbaar busvervoer. Verder zullen ook twee leden van de SP- Proviciale Statenfractie, waaronder Nico Heijmans ( fractie voorzitter ), met ons mee reizen. De reden voor deze actiedag is dat een aantal van de die dag te gebruiken buslijnen met opheffing bedreigd worden.

Een en ander komt 19 maart tijdens een extra vergadering van de commissie EMG ( Economie Mobiliteit en Grote steden beleid ) van Provinciale Staten aan de orde. Op 23 maart gaan Gedeputeerde Staten vervolgens besluiten of de concessie aan de BBA, voor het mogen uitvoeren van openbaar busvervoer, al dan niet verlengd wordt. Mocht dit besluit negatief uitvallen dan is de SP van mening dat dit een verdere verschraling van het openbaar vervoer betekent.

Echter om tijdens de extra commissie vergadering beslagen ten ijs te komen is tot eerder genoemde actiedag besloten. Tijden de reis zullen wij chauffeurs en gebruikers bevragen over de gevolgen waarvoor zij dreigen te worden gesteld.

Het ligt in de bedoeling dat de actievoerders om 07.11u.( lijn S 152 ) in Oss opstappen om vervolgens via Uden Den Bosch Veghel Den Bosch Eindhoven Uden Grave Mill Cuyk Uden om 17.20u. weer in Oss te arriveren.

Dossier Openbaar vervoer

U bent hier