h

Raad steunt Iding in bouwkwestie

16 februari 2004

Raad steunt Iding in bouwkwestie

Met alleen de stemmen van de VVD voor werd donderdag-nacht 12 februari een motie van wantrouwen tegen Jules Iding verworpen. Het ging over het bouwplan aan Singel 40/45. Er werd die donderdag lang en veel gepraat tijdens de raadsvergadering over het omstreden bouwproject.

Een van de centrale vragen was of het College juist gehandeld had door een schikking te treffen met 2 bezwaarmakers tegen het plan. Behalve de PvdA was iedereen van mening dat het gezien de situatie de minst slechte oplossing was om uit de problemen te komen. Niet schikken had tot grote vertraging in de bouw kunnen leiden met daarbij grote risico’s van claims van bouwbedrijf Hendriks en de toekomstige bewoners. Dat had de gemeenschap tonnen en misschien wel miljoenen kunnen kosten ipv de 9.500 euro die de schikking de gemeente nu kost.

Opvallend was dat VVD-er van Orsouw, die eerder als wethouder zelf verantwoordelijk was, moest toegeven dat onder zijn verantwoordelijkheid de eerste fouten gemaakt zijn die hij ook niet had opgemerkt. SP-wethouder Iding erkende dat er fouten zijn gemaakt en dat het vertrouwen met de omwonenden een deuk heeft opgelopen. Iding gaf ook aan dat hij er alles aan gaat doen om het vertrouwen weer te herstellen. Daarnaast wil hij door betere controle voorkomen dat er in de toekomst nog eens een dergelijk vervelende kwestie zich voor gaat doen.

U bent hier