h

SUPERAANBIEDING

12 januari 2004

SUPERAANBIEDING

De SP zal komende woensdag 15 januari landelijk een pamflet uitdelen bij de Aldi winkels in Nederland. Ook in Oss zal dat woensdagochtend bij de drie vestigingen het geval zijn. Het bedrijf kwam in het nieuws omdat er een arbeidsconflict was ontstaan. Aanleiding van het conflict was niet het loon, maar gebrek aan respect van de directie voor het personeel van deze winkel.

In 2000 werd bij het distributiecentrum van Aldi in Best gestaakt. De directe aanleiding was de constante intimidatie van haar werknemers. De directie beloofde beterschap. In juli 2003 werden enkele kritische werknemers geschorst. Wederom aanleiding om het werk neer te leggen. Inmiddels zijn we een half jaar verder en er is nog niets verbeterd. Het is dus zaak om de druk verder op te voeren.

Naast de druk van bijvoorbeeld de vakbond kunnen consumenten ook druk uitoefenen om te zorgen dat lage prijzen wel welkom zijn, maar dat dit niet ten koste mag gaan van fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Vandaar dat we consumenten willen wijzen op het TV- programma Zembla met de documentaire ‘Het geheim van Aldi’.Deze begint op donderdag 15 jan. Nederland 3 om 21.15 uur.

Bekijk het pamflet (PDF-bestand)
Dossier Werk en inkomen

U bent hier