h

'Kabinet van niks!'

20 december 2003

'Kabinet van niks!'

Terwijl langzaam de regen neerdaalt en de wind aanzwelt, tekenen de mensen voor ‘Red de solidariteit’ in de stand op de Heuvel bij de Galerij. Doorgewinterd actievoerder Henk Foolen laat veelvuldig de koffie via Venezia aanrukken.

‘Het is een kabinet van niks’ schrijft een oudere ondertekenaar op de protestkaart. Het is opvallend hoeveel ouderen tekenen. Niet onlogisch want bij hen vallen de klappen. Geregeld komt het nieuws van de ochtendkrant ter sprake. De Geus pleit voor de mogelijkheid om twaalf uur per dag te werken. ‘Te zot voor woorden.” Wat zullen we volgende week weer horen. De herinvoering van de kinderarbeid? Dan kunnen de kinderen vast wennen aan het ultieme doel in het leven: werken! horen we de Geus al denken.

In Oss staan ze echter op de bres voor solidariteit. En het rommelt binnen de landelijke coalitie. Het CDA in Oss neemt openlijk afstand van het kabinetsbeleid en D66 vindt nu ook dat de koers meer sociaal moet worden. Maandagavond, kerstkoopavond staan we er weer: Stop Balkenende, red de Solidariteit!

Dossier Red de Solidariteit

U bent hier