h

Balkenende saneert. Maar wie betaalt de rekening?

5 oktober 2003

Balkenende saneert. Maar wie betaalt de rekening?

De WW wordt uitgekleed, de uitkeringen ambtenarensalarissen worden op afstand gezet, de WAO gaat onder het mes, VUT en prepensioenregelingen worden vrijwel onmogelijk gemaakt en ook in de bijstand wordt driftig gesnoeid.

De plannen roepen veel verzet op. Nederland is gelukkig te sociaal om de accepteren dat de rekening eenzijdig gepresenteerd wordt aan de minst draagkrachtigen. De vraag is echter: wat gaan we eraan doen? En wat kunnen de vakbonden daarbij betekenen?

In het eerste gedeelte van de debatavond worden de plannen van de regering op het gebied van de sociale zekerheid toegelicht. Na de pauze gaat het over wat de vakbonden ertegen kunnen ondernemen. Onder leiding van Jan Marijnissen debatteren daarover CNV-voorzitter Doekle Terpstra, FNV-Bondgenoten-voorzitter Henk vd Kolk en SP-Kamerlid Jan de Wit, woordvoerder Sociale Zaken. U bent van harte welkom het debat bij te wonen. In de Groene Engel, De Groene Engel Kruisstraat 15 in Oss. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Het debat is een gezamenlijk initiatief van de Osse afdelingen van het CNV, FNV-Bondgenoten en Bouw en de SP. Voor meer informatie kunt bellen met: Willy Hoppenbrouwer: (0412) 626 153 of Wim van Dorst: (0412) 641 512.

Dossier Werk en inkomen

U bent hier