h

TOP Oss op het nippertje gered

11 juni 2003

TOP Oss op het nippertje gered

TOP Oss gered. Dit is het resultaat na weken durend overleg tussen de gemeente onder leiding van SP-voorman Jules Iding en Jan van Loon (VDG) en het bestuur van TOP. Het betaald voetbal blijft daardoor behouden voor Oss.

Vanzelf is het allemaal niet gegaan. Met de prestaties van TOP was dit jaar niks mis, met de financiën des te meer. Door bestuurlijk wanbeleid is er de afgelopen jaren een tekort van 6 ton ontstaan. Ook kwam TOP haar aflossingsverplichtingen jegens de gemeente niet na.
Het gemeentebestuur stond voor een duivels dilemma. Bij een faillissement van TOP was de gemeente sowieso de € 2,5 miljoen kwijt die TOP de gemeente verschuldigd is. Nog meer geld erin stoppen leek financieel onverantwoord.

Uiteindelijk is er een oplossing gevonden. TOP Oss gaat fors bezuinigen en komt onder gemeentelijk toezicht. Daarnaast heeft TOP € 167.000 extra aan sponsorgelden binnengehaald. De schuld van 6 ton wordt opgelost door een lening van bestuurslid Zwanenburg en een lening van de gemeente van 3 ton. Sponsoren garanderen de rente aflossing van de gemeentelijke lening. Het is dus niet zo dat TOP Oss € 300.000 geschonken krijgt.

Velen hebben tegen ons gezegd. Jullie zijn gek als jullie nog een keer geld lenen aan TOP Oss. Wij hebben dit gedaan onder stringente voorwaarden. En we weten dat ondanks alles velen toch graag betaald voetbal willen in Oss. Het bestuur van TOP heeft zijn lesje geleerd. Iedereen beseft dat nieuwe misstappen onherroepelijk het einde betekent. En hopelijk zien we volgend jaar een goed presterend TOP Oss waar de mensen veel plezier aan beleven.

Dossier TOP Oss

U bent hier