h

SP veroordeelt woningspeculatie

7 maart 2003

SP veroordeelt woningspeculatie

In de 30 jaar oude flat La Belle Espérence is heel wat aan de hand. Onlangs is de flat overgegaan van Delta Lloyd naar onbekende Haagse investeerders. Dit had voor de bewoners nogal wat gevolgen…..

Ten eerste staan er nu 20 woningen leeg. Een aantal maanden voor de verkoop besloot Delta Lloyd de vrijkomende flats niet meer toe te wijzen aan nieuwe bewoners. De nieuwe eigenaars willen namelijk de eenheden verkopen. Die leegstaande woningen verhogen het gevoel van onveiligheid bij de huidige bewoners.Daarnaast zijn de schoonmaakwerkzaamheden wel op een heel laag pitje komen te staan. Ook is de huismeester ontslagen. Onderhoudstaken worden gewoon niet meer verricht. De servicekosten moeten nog wel worden betaald ...

Geen wonder dat er een huurdersvereniging is opgericht. Samen staan ze sterk. Het is natuurlijk logisch dat de nieuwe eigenaren verantwoordelijk zijn voor de schoonmaak en onderhoud van trappen en hallen. De SP steunt de huurdersvereniging van harte. Daarnaast heeft de SP een brief naar de gemeente geschreven met de vraag of de flat voor de overname is gescreend op de wettelijke verplichte risicoanalyse naar legionellabesmetting.

Overigens is de SP van mening dat het belachelijk is dat in deze tijd van woningschaarste zomaar huurwoningen worden verkocht. Juist deze woningen van La Belle Espérance die zo geschikt zijn voor starters en ouderen. Dit soort handel is niet in het belang van onze maatschappij en zou aan banden gelegd moeten worden.

Dossier Volkshuisvesting

U bent hier