h

Ga mee naar de landelijke demonstratie van 22 maart

16 maart 2003

Ga mee naar de landelijke demonstratie van 22 maart

In Oss roepen een aantal maatschappelijke organisaties de bevolking op om aanstaande zaterdag naar Amsterdam te gaan om daar opnieuw te demonstreren tegen de dreigende, of misschien zelfs al begonnen, oorlog tegen Irak. De organisaties die zich verenigd hebben in het Osse Platform tegen de nieuwe oorlog zijn: de Raad van Kerken, de Osse afdelingen van SP, PvdA en Groen Links, de Turkse Arbeidersunie (EBO), Vereniging Maatschappelijke Solidariteit (TDB), de Turkse Alevitische Vereniging Oss en Artsen voor vrede afd. Oss.

De komende dagen worden nog andere organisaties benaderd om deel te nemen aan het initiatief. Afgelopen zaterdag is in het Osse al begonnen met het verspreiden van flyers die mensen oproept zaterdag mee te gaan.

Daarnaast gaat ook het Osse college van B&W, op verzoek van de gemeenteraad, een oproep doen om zaterdag naar Amsterdam te gaan. Vanuit het platform worden bussen geregeld die om 11.00 uur zullen vertrekken voor het gemeentehuis. Er wordt om 13.00 uur verzameld op de Dam in Amsterdam. Vandaar trekt men naar het Museumplein voor de afsluitende manifestatie met sprekers en muziek. De bussen zullen rond 18.00 uur terug zijn in Oss.

De kosten bedragen 10 euro per persoon. Plaatsen reserveren kan door te bellen met Ans van Heumen, telefoon 0412 648660.
Naast de oproep voor de demonstratie heeft het platform het plan om op korte termijn in Oss een openbare informatie/discussieavond te houden over de situatie rond de oorlog.

U bent hier