h

Fantastische overwinning

6 december 2002

Fantastische overwinning

De peilingen waren natuurlijk al hoopgevend maar het moest nog wel echt gebeuren op 20 november. De winst kwam en de SP kreeg er twee zetels bij en ging van 13 naar 15 en bleef daarmee veruit de grootste partij in Oss. Acht verkiezingen op rij winst, uniek in de Nederlandse historie.

Feest na bekend worden van de verkiezingsuitslag op de Linkensweg in Oss.
Feest na bekend worden van de verkiezingsuitslag op de Linkensweg in Oss. (Foto: Theo Audenaerd Ravenstein)

Toen de eerste uitslagen binnenkwamen leek het er zelfs op dat de SP de absolute meerderheid zou gaan halen in Oss. Nadat ook de uitslagen van de dorpen binnen waren bleek de SP 15 van de 35 binnengehaald te hebben (38,4% van de stemmen). Een fantastische overwinning waaruit blijkt dat de kiezers de SP beloond hebben voor het werk van de afgelopen jaren.

Ook de landelijke pers deed uitgebreid verslag van de SP-winst in Oss die natuurlijk ook een geweldige opsteker is voor de verkiezingen van 22 januari aanstaande. Het afdelingsbestuur wil iedereen bedanken die een actieve bijdrage aan de campagne heeft geleverd. Ruim 100 mensen zijn op pad geweest om verkiezingskranten persoonlijk af te geven, folders te verspreiden of hebben stand bemand. Zonder die steun hadden we nooit dit resultaat kunnen boeken.

Onze site haalde in november maar liefst 112.000 hits. Als grootste partij heeft de SP het initiatief genomen om een nieuw college te vormen. Hoe dat af gaat lopen valt nu nog niet te zeggen, maar gezien de uitslag hoort de SP in een nieuw college thuis. Op dit moment, vrijdag 6 december, zijn met het VDG onderhandelingen aan de gang om een college te vormen.

Einduitslag verkiezingen gemeente Oss 2002
Campagne gemeenteraadsverkiezingen 2002
Dossier gemeenteraadsverkiezingen 2002

U bent hier