h

Presentatie enquête Taxihopper

7 oktober 2002

Presentatie enquête Taxihopper

Aanstaande maandag 11 november '02 uur zal het comité 'Eerlijk Delen' uit Oss op het gemeentehuis de resultaten presenteren van zijn enquête onder 110 gehandicapten die gebruik maken van de Taxihopper, het systeem van het collectief vraagafhankelijk vervoer in de regio Oss. Tevens zal dan het rapport 'Taxihopper' met de conclusies en aanbevelingen worden aangeboden aan de Osse Klankbordgroep Wvg.

Dit gebeurt om 15.00 uur waarbij er voor de pers gelegenheid is vragen te stellen aan de samenstellers van het rapport en tevens het standpunt van de Klankbordgroep te vernemen.

In september 2002 heeft het comité het initiatief genomen voor een gebruikersonderzoek van Wvg-gerechtigden over hun ervaringen met de nieuwe vervoersvoorziening. Zoals bekend is als gevolg van een verandering van het gemeentelijk Wvg-beleid per 1-6-2002 de Taxihopper gaan rijden. Het primaat van het collectief vervoer werd geïntroduceerd en de forfaitaire vervoersvoorziening werd met 700 euro gekort. Slechts 10% van de Wvg-gerechtigden behielden de oude voorziening, bestaande uit een geldbedrag om zelf naar eigen inzicht in de vervoersbehoefte te voorzien.

Het rapport is zeer kritisch over de Taxihopper. Voor velen is het geen adequate vervoersvoorziening en ook op het functioneren van de Taxihopper valt het nodige aan te merken.

Dossier WVG

U bent hier