h

Actiecomité vraagt Tweede Kamer om duidelijkheid

23 oktober 2002

Actiecomité vraagt Tweede Kamer om duidelijkheid

Actiecomité "Anna/Joseph moet blijven" vraagt de Tweede Kamer om een duidelijke standpuntbepaling voor het volledige behoud van de ziekenhuizen in Oss en Veghel. Ondertussen is het herfstoffensief van de actiecomités begonnen: al 1500 enquêtes binnen en 600 meter ketting verkocht, om het ziekenhuis, symbolisch, mee aan de ketting te leggen.

Het actiecomité 'Anna moet blijven' heeft - mede namens het actiecomité 'Joseph moet blijven' aan de leden van de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Tweede Kamer gevraagd zich duidelijk uit te spreken voor behoud van Anna en Joseph.
De minister is thans bezig met een standpuntbepaling over de spreiding van ziekenhuizen in Nederland naar aanleiding van het verschijnen van het tweede rapport van het College bouw ziekenhuisvoorzieningen.

Een duidelijke uitspraak van de kamer ten gunste van de ziekenhuizen in Oss en Veghel zou een enorme steun in de rug betekenen voor het volwaardige behoud van goede basisziekenhuiszorg 'om de hoek' in onze regio.

Meer dan 90% voor behoud Anna en Joseph

Het herfstoffensief van de actiecomités in Oss en Veghel is begonnen. Ruim 1500 enquêtes in Oss en Veghel zijn al verzameld. Wekelijks zijn we te vinden in de wijken in Oss en Veghel en op de markt of de Heuvel. Meer dan 90% kiest niet voor de nieuwbouwplannen van Bernhoven maar voor het behoud van beide ziekenhuizen in Oss en Veghel. Met name ook veel ouderen vinden het onaanvaardbaar dat het ziekenhuis 'om de hoek' verdwijnt.
De actie 'leg het ziekenhuis aan de ketting' loopt als een trein. Er is al 600 meter ketting verkocht.

Weer naar Den Haag op 3 oktober

Op 3 oktober zal een delegatie van de actiecomités uit Oss en Veghel afreizen naar Den Haag. Dan vergadert de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wederom over de problematiek van de kleine ziekenhuizen. Vanuit het hele land zullen actiegroepen en comités onder de vlag van het landelijke comité 'Zorg voor iedereen' acte de présence geven. Op een beeldende wijze wordt dan door het landelijke comité aan de Tweede Kamer een petitie aangeboden voor behoud van alle kleine ziekenhuizen in Nederland.

Dossier Ziekenhuis

U bent hier