h

SP-kamerlid haalt handtekeningen op voor behoud loket station Ravenstein

26 augustus 2002

SP-kamerlid haalt handtekeningen op voor behoud loket station Ravenstein

SP wil NS-loket op station Ravenstein openhouden. De NS is van plan om het loket op station Ravenstein definitief te sluiten. Kaartjes kopen kan dan alleen nog bij de automaten. De SP maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling.

Arda GerkensSP-Kamerlid Arda Gerkens: "Kaartjes verkopen is één ding, maar informatie verstrekken en het waarborgen van de veiligheid op de stations is minstens net zo belangrijk. Daarom dient elk station bemand te zijn." Met name ouderen zien de teloorgang van het stationsloket met lede ogen aan. Maandagochtend vanaf 08.00 uur zal door enkele actievoerders van de SP waaronder Tweede-Kamerlid Arda Gerkens aan de reizigers op station Ravenstein om steun gevraagd worden in de strijd om het loket te behouden. Ook zullen aktiekaarten verspreid worden in de stad zodat mensen hun mening kenbaar kunnen maken.

In totaal kent Nederland ruim 70 'kleinere' stations. Op enkele tientallen van deze stations zijn de loketten reeds verdwenen. Reizigers worden niet of nauwelijks van adequate informatie voorzien. Tevens is het voor de reizigers niet mogelijk om minder voorkomende kaartjes te kopen zoals reizen via een bepaald station. Ook wordt het station onveiliger. Hiertoe heeft de NS op enkele stations een alarmknop geplaatst. Een druk op deze knop veroorzaakt een hels kabaal, maar biedt verder geen hulp aan het slachtoffer. Voor een veilig station is een dergelijke knop dus geen oplossing.

In de maanden augustus en september houdt de SP een estafettehandtekeningenactie om steun te vergaren voor het behoud van het loket. Elke week zullen actievoerders van de SP rondom een ander station actie voeren. In Brabant zal dit zijn in Oudenbosch en Ravenstein. Aan het eind van deze negen weken zullen de handtekeningen aangeboden worden aan de heer Veenman, de nieuwe president-directeur van de NS. Gerkens: "Het is de bedoeling om echt een duidelijk signaal af te geven. Ondertussen hebben veel mensen aangegeven erg verontrust te zijn over het sluiten van de loketten. Ik zal zelf op elk station meehelpen met het verzamelen van de handtekeningen, om zodoende op te komen voor de belangen van de reizigers. Want waar gaan we heen zonder het loket?"

Plaats: Station Ravenstein
Datum: Maandag 5 september
Tijd: Vanaf 08.00 uur
Aanwezig: Actievoerders van de SP waaronder Tweede-Kamerlid Arda Gerkens
Informatie: Arda Gerkens: 06-18305773
Henk Foolen: 06-10095619

Dossier Openbaar vervoer

U bent hier