h

VVD-politica Van Blerck-Woerdman inconsequent

13 april 2002

VVD-politica Van Blerck-Woerdman inconsequent

Het actiecomité ‘Anna moet blijven’ is zeer verbaasd over het standpunt van Tweede-Kamerlid van Blerck-Woerdman (VVD) inzake de concentratieplannen van Bernhoven. Op de lokale televisie heeft ze verklaard positief te staan tegenover de plannen van het ziekenhuis om de locaties in Oss en Veghel te sluiten en te vervangen door nieuwbouw ergens tussen Oss en Veghel.

Dit standpunt staat haaks op hetgeen zij gezegd heeft in de Tweede Kamer tijdens het Algemeen Overleg over de Positionering algemene ziekenhuizen van 14 maart jongstleden.

Het verslag van deze vergadering, vastgesteld op 10 april 2002 is helder. In het verslag staat de mening van mevrouw van Blerck-Woerdman als volgt verwoord: “Haar fractie is altijd van mening geweest dat er geen kleine ziekenhuizen gesloten moeten worden en dat dit ook in de toekomst niet moet gebeuren…..Het CBZ (College bouw ziekenhuisvoorzieningen) heeft een uitstekend rapport afgeleverd. Zij gaat ervan uit dat de bijgesloten lijst een indicatieve lijst is. Haar opvatting over het aantal locaties en de invulling van taken zoals die zijn vermeld is: “minder mag niet, meer wel”.

Het is juist haar uitspraak geweest ‘minder mag niet, meer wel’ die het gevoelen van de Tweede Kamer perfect verwoordde. Uit deze uitspraak kan men terecht de conclusie trekken dat zowel de locatie Oss als Veghel behouden dienen te blijven. Op de CBZ lijst staan immers zowel de locatie Oss als Veghel beschreven als topklinisch/basisziekenhuis.

Het actiecomité vindt het standpunt van mevrouw van Blerck-Woerdman onbegrijpelijk en inconsequent gezien haar uitlatingen in de Tweede Kamer. Het lijkt erop dat ze zich voor het karretje van het ziekenhuis heeft laten spannen. Met deze stellingname bewijst zij de patiënten in onze regio een slechte dienst.

Discussie met Marijnissen

Op vrijdag 10 mei zal tussen 11 en 12 uur een discussie plaatsvinden tussen SP-lijsttrekker en fractievoorzitter van de Tweede Kamer Jan Marijnissen en het comité van aanbeveling van ‘Anna moet blijven’. Ook aanwezig zullen zijn actievoerders voor het behoud van de ziekenhuizen uit Oss en Veghel. De discussie vindt plaats bij de ingang van het Bernhoven ziekenhuis locatie Oss.

Verslag algemeen overleg Tweede Kamer (PDF bestand)
Dossier Ziekenhuis

U bent hier