h

Brief aan Jan Ras over het Amusino

13 februari 2002

Brief aan Jan Ras over het Amusino

Onderstaande brief is door fractieleider Jues Iding gestuurd aan de fractieleider van het CDA naar aanleiding van een artikel in het Brabants Dagblad

Beste Jan,

Waarschijnlijk met meer genoegen dan jij heb ik vanmorgen het Brabants Dagblad gelezen. Professor Koekoek laat er ten overstaan van journalist Henk Snijders geen misverstand over bestaan. De gemeente heeft geen mogelijkheid om een toegangsleeftijd van 21 jaar in gokpaleis Amusino te handhaven. Dat je het van mij niet aan wilde nemen kan ik begrijpen. Nu deze professor van CDA huize zo duidelijk is geweest, ga je me hopelijk niet vertellen dat je nu eerst nog het antwoord van zijn leerlingen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten wilt afwachten.

Voor jou als vertegenwoordiger van het CDA was de handhaving van de leeftijd van 21 jaar een harde eis om in te stemmen met de komst van het Amusino. Twee keer geel is rood luidde jouw gevatte, niet mis te verstane quote. Ik neem aan dat die standpuntbepaling serieus is ingegeven ter voorkoming van gokverslaving bij jongeren.

Nu blijkt dat de gemeente niet eens de gele kaart kan trekken wanneer jongeren tussen 18 en 21 worden toegelaten, kan dit naar mijn mening niet zonder gevolgen blijven voor het stemgedrag van het CDA. Tenminste als je van de fractievoorzitter van het CDA enige consistentie mag verwachten in zijn uitspraken.

Ik reken erop dat het CDA zich zoals in het verleden weer samen met de SP inzet voor de beperking van de gokverslaving en tegen de komst van het Amusino met 90 gokkasten zal stemmen. Laten we het bij de twee kleine bestaande hallen, met samen 11 gokkasten, houden. Die leveren al genoeg ellende op voor de gokverslaafden en hun naasten.

In afwachting van jouw antwoord,

namens de fractie van de SP,

Jules Iding

Dossier Amusino

U bent hier