h

College ongeloofwaardig

14 december 2001

College ongeloofwaardig

De SP-fractie is zeer ontevreden over het optreden van het Osse college. Onder druk van de acties van het actiecomité ‘Anna moet blijven’ heeft het college uitgesproken voor behoud te zijn. Het is echter zonneklaar dat Jan Ras achter de schermen de lakens uitdeelt en zijn wethouders dirigeert.

Het CDA is voorstander van verdwijning van het ziekenhuis uit Oss, dus is het college alweer aan het draaien. Daarom wordt nu het eenzijdige rapport van professor Casparie omarmd. Casparie ziet geen toekomst voor een ziekenhuis in Oss. Een alternatief onderzoek bepleit door de SP en het actiecomité ‘Anna moet blijven’ om aan te tonen dat het ziekenhuis wel kan blijven bestaan heeft het college geweigerd.

Het actiecomité heeft aangekondigd nu zelf met een tegenrapport te komen. Oss met in 2003 circa 75.000 inwoners verdient een eigen ziekenhuis.

Dossier Ziekenhuis

U bent hier