h

Absolute meerderheid voor SP in Osse gemeenteraad

2 oktober 2001

Absolute meerderheid voor SP in Osse gemeenteraad

Aanstaande zaterdag, 6 oktober zal de Osse raadszaal niet bevolkt worden door 37% SP leden zoals gebruikelijk maar maarliefst 100% SP-ers.
Daarnaast zullen ook alle wethouders lid zijn van de SP en zelfs de Burgemeester is zaterdag een SP-er.

Ossenaren die wat minder met de SP hebben hoeven zich echter niet echt ongerust te maken. Er is geen coup gepleegd maar het betreft een cursus voor 45 potentiële nieuwe SP-raadsleden uit Brabant. Een onderdeel van de voorbereidende cursus op het raadslidmaatschap is het naspelen van een raadsvergadering.

En dat onderdeel vindt voor de Brabantse kandidaten zaterdag in de Osse raadszaal plaats. De cursisten zullen vooraf aan de echte raadsvergadering op moeten treden in commissievergaderingen en tijdens de echte vergadering zullen zij geconfronteerd worden met SP ‘wethouders’ die de rol zullen spelen alsof zij lid waren van een hele andere partij. Zelfs de SP ‘Burgemeester’ zal streng doch rechtvaardig toezien op het reglement van orde.

De SP organiseert in het hele land dergelijke cursussen om mensen voor te bereiden op het raadslidmaatschap. Volgend jaar zijn er verkiezingen voor nieuwe gemeenteraden en de SP verwacht opnieuw winst en is van mening dat nieuwe mensen goed voorbereid moeten zijn.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2002

U bent hier