h

Sportpark Rusheuvel op de schop

5 september 2001

Sportpark Rusheuvel op de schop

Het zal u niet ontgaan zijn dat het Sportpark Rusheuvel gerenoveerd wordt. De SP draagt deze ver-bouwing een warm hart toe. Toch zijn er nog haken en ogen.…….. Aan het woord komen Jan van der Doelen en Henk van Schijndel. Beide raadsleden van de SP houden zich onder andere bezig met sportzaken.

Sportpark Rusheuvel ondergaat thans een gedaanteverwis-seling. Het sportpark stamt uit de jaren ’50. In de loop der jaren is een logische indeling van het complex verloren gegaan. Bovendien voldoen een aantal kantines en kleedruimten niet meer aan de eisen van onze tijd.

Jan van der Doelen, “Waar wij ons het meeste zorgen over maken is of de verenigingen de kosten van de nieuwbouw en groot onderhoud nu en in de toekomst wel kunnen dragen. Het mag niet zo zijn dat we straks een prachtig up to date sportpark hebben maar dat de clubs zoveel contributie moeten vragen, dat veel leden zullen afhaken”.

Henk van Schijndel: “Wethouder Boerboom moet met een harde toezegging komen dat het nieuwe parkeerterrein zowel als skatebaan als ijsbaan gebruikt kan worden. En dan ligt er nog de kwestie van het groot onderhoud. Voor de meeste ver-enigingen is het groot onderhoud niet meer door vrijwilligers op te brengen. Het is in deze tijd steeds moeilijker voor de verenigingen om vrijwilligers te vinden. Vooral voor het groot onderhoud zou de gemeente de verenigingen moeten bijspringen”.

Dossier Sport

U bent hier