h

Directie ziekenhuis Bernhoven heeft lak aan mening van de mensen

12 september 2001

Directie ziekenhuis Bernhoven heeft lak aan mening van de mensen

De directie van het ziekenhuis doet aan het einde van het jaar een verzoek aan de minister om een nieuw ziekenhuis te mogen bouwen, aldus directeur Maas. Hiermee toont de directie haar minachting voor de mening van de mensen die het ziekenhuis in Oss willen houden..

Het actiecomité ‘Anna moet blijven’ vindt dit schandalig. “Dertigduizend handtekeningen tegen het verdwijnen van het ziekenhuis tellen kennelijk niet. Een rapport over de toekomst van de ziekenhuizen dat in opdracht van de provincie en Oss en Veghel wordt gemaakt verschijnt pas half oktober. De discussie daarover moet nog beginnen. En toch blijft de directie maar als een ijzeren Hein doordrammen.”

Geen beroerte unit in Veghel

In Veghel komt geen beroerte unit. Hiermee negeert het ziekenhuis het pas uitgebrachte advies van de Nederlandse Hartstichting die pleit voor een beroerte unit in elk ziekenhuis. In zo’n unit kunnen mensen met een beroerte een gespecialiseerde behandeling krijgen. Het ziekenhuis ontkent dat ze de mensen in Veghel te kort doen. Feit blijft dat je met een beroerte straks naar Oss toe moet als je in de regio Veghel woont

Dossier Ziekenhuis

U bent hier