h

Algemene beschouwingen van de SP op de Perspectiefnota

8 mei 2001

Algemene beschouwingen van de SP op de Perspectiefnota

In haar algemene beschouwingen neemt de SP afstand van de neoliberale koers die het college vaart. Deze koers leidt tot een uitverkoop van de publieke zaak en tot een beleid waarin schraalhans keukenmeester is.

Door deze weinig tot de verbeelding sprekende politieke koers raken we gemeenschapsvoorzieningen kwijt en wordt er nauwelijks meer geïnvesteerd in de Osse samenleving. Het leidt tot een vorm van besturen, waarbij de bestuurders onzichtbaar zijn en het elan van onze gemeente aan kwaliteit inboet. De SP is van mening dat de ingezette koers, die met Oss 600 een stevige impuls heeft gekregen, moet worden voortgezet. Een gemeente van 65.000 inwoners verdient meer dan een bestuur dat vooral bezig is met pappen en nathouden.

Door een beroep te doen op de sterke schouders in onze gemeente presenteert de SP een alternatief. Een alternatief waarbij er meer dan 2 keer zoveel geïnvesteerd wordt in de samenleving en voor het overgrote deel van de bevolking de lasten op hetzelfde niveau blijven als in het voorstel van het college. Bovendien wordt er niet bezuinigd op maar juist geïnvesteerd in het groen en hoeft de kwaliteit van de stad niet in te boeten door meer ruimte te bieden aan reclame. Ook het parkeren hoeft in ons alternatief niet te verworden tot melkkoe.

Voor onze complete perspectiefnota, download het PDF-bestand (113 KB).

U bent hier