h

Industriegrond wordt te goedkoop verkocht

13 april 2001

Industriegrond wordt te goedkoop verkocht

Ondanks een verhoging van de prijzen verkoopt Oss haar spaarzame industriegrond nog veel te goedkoop volgens SP-raadslid Paul Peters.
Er is, niet alleen in Oss, een schaarste aan industrieterreinen en de vraag is groot. De prijzen die gemeentes vragen zijn altijd heel laag geweest omdat vroeger gemeentes met elkaar concurreerden.

Paul PetersOmdat de situatie nu anders is en er ruimtegebrek is worden de prijzen aangepast. Peters: ‘Ondanks de aanpassingen zit Oss nog steeds vrij laag, zeker als je het vergelijkt met bv Den Bosch of Uden. Een voorbeeld: Den Bosch en Uden vragen voor toplocaties langs een snelweg 450 a 600 gulden per m2, Oss vraagt voor hetzelfde 200 a 250 gulden’.

De gemeente laat hierdoor niet alleen veel geld liggen maar ook het efficiënt gebruik van de grond wordt niet gestimuleerd. Uit milieuoogpunt zou dat ook veel beter zijn. Peters: ‘Uit het feit dat de ondernemers hebben laten weten dat zij tevreden zijn met de nieuwe prijzen blijkt al dat het college veel te voorzichtig is geweest’.

Dossier Volkshuisvesting

U bent hier