h

SP-Maasland Run Classic van start

26 februari 2001

SP-Maasland Run Classic van start

Op 11 mei gaat in Geffen de eerste wedstrijd in de SP-Maasland Run Classic van start. De Maasland Run Classic is een serie van 10 hardloopwedstrijden in Oss en omgeving waarvan de SP opnieuw hoofdsponsor is.

De 10 kilometer-wedstrijden worden gehouden in de periode van half mei tot half september. Er zijn lopen in Oss, Geffen, Macharen, Nistelrode, Heesch, Megen, Appeltern en Berghem. De wedstrijd die de SP zelf organiseert, De Tribune-Loop, wordt gehouden op woensdagavond 23 mei. De SP-Maasland Run Classic wordt steeds populairder bij hardlopers en trimmers, vorig jaar trok de serie wedstrijden in totaal 1010 deelnemers. Dat was 20% meer dan in 1999.

Er zijn plannen om de Maasland Run Classic uit te breiden met een aantal wedstrijden over 15 kilometer. Misschien wordt ook de Halve Marathon van de SP-Skateloop toegevoegd. Volgend jaar komt er naar alle waarschijnlijkheid ook een wedstrijd in Uden bij. Om voor het eindklassement en prijzen in aanmerking te komen moeten de deelnemers aan minstens 7 wedstrijden meedoen.

Dossier Sport

U bent hier