h

Groene Engel blijft open

7 januari 2001

Groene Engel blijft open

Cultuurpodium De Groene Engel blijft behouden voor Oss. Een ware volksopstand was daarvoor nodig om het college op de valreep over de streep te trekken. Het bericht dat het succesvolle podium al na een jaar zijn deuren zou moeten sluiten sloeg in als een bom.

Blije gezichten op de publieke tribune in de raad
Blije gezichten op de publieke tribune in de raad (foto: Ruud Rogier)

Alle partijen, behalve SP en later ook D’66, waren voor sluiting omdat de Groene Engel teveel geld zou kosten. Onzin, zeker als je het vergelijkt met soortgelijke podia in het land die vaak veel meer kosten. Kunstminnend Oss sloeg de handen ineen en in korte tijd werd er een actie gevoerd die zijn weerga in Oss niet kent.

Acties zorgden ervoor dat op het laatste moment een oplossing werd gevonden. Nogal wat SP-leden hebben de acties mee ondersteund. In een brief heeft De Groene Engel haar dank uitgesproken voor die steun.

Dossier Jeugd en jongeren
Dossier Cultuur

U bent hier