h

Passieve houding college bij dreigende sluiting ziekenhuis

3 december 2000

Passieve houding college bij dreigende sluiting ziekenhuis

De Raad van Bestuur van het ziekenhuis Bernhoven is eruit: de ziekenhuizen in Oss en Veghel moeten sluiten. Er komt een nieuw ziekenhuis ergens in niemandsland. Het is een grof schandaal als Oss met haar 65.000 inwoners dat al sinds 1876 een ziekenhuis heeft, dit zou kwijtraken.

De reacties van de mensen op de markt en op straat zijn vol ongeloof. 'Dat kan toch niet waar zijn? Zo'n belangrijke voorziening mag nooit uit Oss verdwijnen.' Het ziekenhuis hoort in onze stad. De bevolking vergrijst, en juist de ouderen maken veel gebruik van het ziekenhuis. Voor hen wordt het veel moeilijker om het ziekenhuis te bereiken, zeker ook als je geen auto hebt. Even op bezoek bij een familielid of bekende is er dan niet meer bij.

De SP heeft besloten het verdwijnen van het ziekenhuis onder geen beding te accepteren. Met de mensen zullen wij actie gaan voeren voor het behoud van het ziekenhuis. Waar een wil is, is een weg.
Het college heeft, op aandringen van de SP, nu voor het eerst stelling genomen en gezegd dat het ziekenhuis moet blijven in Oss. Tot daden is het echter nog niet gekomen. CDA-fractieleider Jan Ras heeft de handdoek al in de ring geworpen en stelde voor om in natuurgebied de Maashorst een nieuw ziekenhuis te bouwen. SP-fractievoorzitter Iding stelt in een open brief aan Jan Ras dat dit getuigt van weinig respect voor de burgers en de natuur. 'Een ziekenhuis hoort niet thuis bij de konijnen, maar bij de mensen.'

Dossier Ziekenhuis

U bent hier