h

Gehandicapten doelwit forse bezuiniging

6 december 2000

Gehandicapten doelwit forse bezuiniging

Behalve dat een handicap je veel beperkingen oplegt, maakt ie het leven ook gemiddeld 20 procent duurder. Dat is veel, zeker als je maar een klein inkomen hebt. Het college interesseert dit kennelijk niks.

Het CDA heeft zijn sociale gezicht begraven. Voor 2002 wordt namelijk de vervoerskostenvoorziening gehalveerd. Dat betekent gemiddeld ruim 1000 gulden minder voor 2000 Osse gehandicapten en ouderen. Dat is in de achterkamertjes afgesproken. Met steun van de SP zijn de gehandicaptenorganisaties gestart met een enquête tegen deze onzalige plannen.

'Zo zijn wij weer de dupe', en 'Dan kom ik de deur niet meer uit.'
Dat zijn enkele reacties in de enquête over deze voorgenomen bezuinigingen. Wilt u ook uw mening geven, vraag de enquête dan aan, tel. 635857, of haal 'm op in de bibliotheek of op Ons Medisch Centrum aan de Linkensweg 40. Ook als u nu nog gezond bent, want morgen kan het anders zijn.

Dossier WVG

U bent hier