h

Pleidooi voor behoud woningen Vogelwijk

23 juni 2023

Pleidooi voor behoud woningen Vogelwijk

Foto: SP

In de commissievergadering Ruimte hield het comité ‘Vogelwijk moet blijven’ een indringend pleidooi voor het behoud van hun woningen in de Merelstraat, Reigerstraat, Koekoekstraat, Lijsterlaan en Leeuwerikstraat. In samenspraak met de gemeente wil BrabantWonen hier minder sociale grondgebonden huurwoningen voor terugbouwen. Frank, Wendy en Ilse gaven aan dat hun huis door de loop der jaren hun thuis is geworden.

Waarom moeten onze woningen worden gesloopt terwijl renovatie heel goed mogelijk is? Wilt u voorkomen dat wij uit onze huizen worden gezet en onze tuinen vernietigd?

Foto: SP

Het comité gaf ook aan dat er alternatieven mogelijk zijn waarbij hun huizen behouden blijven door de bouw van appartementen met een sociale huur op de Spoorlaan en Zwaluwstraat.
Wethouder Sidney van den Bergh gaf aan dat hij in gesprek gaat met BrabantWonen over de precieze redenen waarom de woningcorporatie wil slopen. Het huurderscomité blijft strijdbaar. Waarom zijn huurders in sociale huurwoningen de dupe terwijl eigenaren van woningen niet met sloop van hun woningen worden geconfronteerd? Dat voelt zo onrechtvaardig.

 

U bent hier