h

35 SP kinderlintjes uitgereikt

22 november 2022

35 SP kinderlintjes uitgereikt

Foto: SP

35 kinderen ontvingen een SP Kinderlintje uit handen van burgemeester Wobine Buijs. Ook initiatiefneemster Lilian Marijnissen was aanwezig Het was weer een fantastische avond voor deze kinderen. Maar ook voor de meegekomen ouders, leerkrachten,buren en mensen uit allerlei organisaties.

Siem van Bergen verdient dit lintje omdat hij een geweldige steun en toeverlaat is voor zijn buurman, die kampt met long-covid en zijn buurvrouw, die hartklachten heeft. Hij helpt in de paardenstal, maait het gras, verzorgt de kippen en de vissen en helpt met de boodschappen. 
Gaat  mee naar het ziekenhuis voor controles en kan zelfs de zuurstofflessen van de buurman wisselen!

Foto: SP

Sean Jongejan verdient dit lintje omdat hij steeds klaar staat voor zijn meervoudig beperkte broer en ook voor zijn moeder, die kampt met verschillende problemen. Sean is daarnaast vrijwilliger bij Huize Katwijk. Hij haalt en brengt b.v. de bewoners naar de Jeu de Boules, schenkt koffie, enz. De bewoners en het personeel zijn heel blij met Sean.

Foto: SP

Janne en Lieke de Poot verdienen dit lintje omdat ze elke week samen met hun ouders zwerfafval ophalen  in hun  buurt, de Uitstroom in Oss. Ze doen dit altijd heel trouw en zonder te zeuren. Een groot compliment!

Foto: SP

Rafael Oti verdient dit lintje omdat hij zijn haar gedoneerd heeft om er een pruik van te laten maken. Rafael wilde net als zijn broer iemand blij maken met zijn haar. Dat gebeurde in Coronatijd; er was toen niet zoveel aandacht daarvoor. Daarom nu alsnog een lintje!

Foto: SP

Amber van Dijk, Milan van Summeren, Niels Droomers, Jos Schreuders, Stan Bon, Teun Peters, Tycho Boden, Bas van Dinther, Chris van Summeren en Quinten Wolf verdienen dit lintje omdat ze lid zijn van de Jeugdbrandweer in Oss. Jullie komen elke 14 dagen op maandagavond oefenen om te leren wat de brandweer allemaal doet. Je behoort tot de toekomst van de nieuwe generatie hulpverleners binnen de brandweer en de samenleving.

Foto: SP

Vincenzo Peters verdient dit lintje omdat hij regelmatig de Merinohof schoonmaakt. Hij gaat ook vaak naar zijn overbuurman, die gehandicapt is. Hij helpt hem in zijn tuin. Hij neemt het voortouw om met de kinderen in de buurt te spelen en verzint dan leuke spelletjes. En zo is Vincenzo heel betekenisvol in zijn buurt.

Foto: SP

Zero’s van de KAKO: Anne Sieliakus, Rebecca van Rossum, Kay Verhoeven, Sofie Boeijen, Owen van de Haterd, Quincy Nijs, Jamie Schalken, Rielle Jakobs, Lisa Westen, Susan van Dinther, Faylin Walraven, Colin van de Brink, Mark Bijkersma, Lakisha Kok, Aukje van Dijk, Xavi de Nooy, Quinten Duffhues, Nora Dekker en Naomi Wennink  
verdienen dit lintje omdat jullie één van de Zero’s  bij de KAKO Kindervakantieweek zijn. Te oud om mee nog mee te doen maar nog te  jong om zelf leiding te kunnen geven.  Als enthousiaste Zero zijn jullie een grote steun voor de leiding. KAKO hoopt natuurlijk dat je straks als echte leider aan de slag kunt!

Foto: SP

U bent hier