h

Kermisfeesten? SP Oss in actie!

18 augustus 2022

Kermisfeesten? SP Oss in actie!

Foto: SP

De Osse kermis staat weer voor de deur, voor velen een week om het hele jaar naar uit te kijken. Door het uitblijven van een locatieprofiel dat nodig is om een evenement te kunnen organiseren, kunnen dit jaar de Kermisfeesten echter wéér niet door. Afgelopen maandag veegde de rechter de vergunning van tafel omdat de voorbereiding onzorgvuldig was uitgevoerd. De Osse SP komt daarom in actie en zal tijdens de kermis de bezoekers van de kermis vragen naar hun mening over de kermisfeesten. 

SP-raadslid Leroy Vossenberg: ‘Oss staat er al om bekend dat er niet super veel te doen is, zeker niet voor jongeren. De kermisfeesten zijn voor velen –zeker voor mensen die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen in deze dure tijden- een heel leuk evenement. Het is te triest voor woorden dat, omdat de gemeente er niet klaar voor is, de Kermisfeesten dit jaar weer niet doorgaan.. Dit moet nu afgelopen zijn.’

Foto: SP

Gedurende de kermis gaan SP-ers met bezoekers in gesprek om hun mening te horen over de Kermisfeesten. De SP wil onder andere weten of de locatie voor van de kermisfeesten er toe doet voor jongeren óf dat zij vooral gewoon lekker een feestje willen kunnen vieren.  Als het aan de SP ligt pakt de gemeente snel weer de regie en organiseert dat alle betrokken partijen in een vroeg stadium met elkaar in gesprek gaan om ervoor te zorgen dat Ossenaren volgend jaar weer van gezellige Kermisfeesten kunnen genieten. 

De uitkomsten zal de SP gebruiken om in de gemeenteraad aan de orde te stellen dat het essentieel is om op korte termijn aan de slag te gaan met het locatieprofiel voor het centrum. In dat locatieprofiel worden, na zorgvuldige afstemming met alle betrokkenen, de mogelijkheden voor evenementen vastgelegd. Hoe eerder er een locatieprofiel voor het centrum is, hoe eerder de Kermisfeesten weer georganiseerd kunnen worden.

De verzamelde handtekeningen voor de Osse Kermisfeesten zullen op een later moment aangeboden worden aan de verantwoordelijke wethouder.

 

Bijlage: 

U bent hier